Jaro jsme začali vítězně

27.04.2014 19:59

Žalkovice – Rymice 7:1

branky domácích : Kuba 2, Železný, Kojetský, Bednarský, Zapletal, Beneš

sestava : Máčala, Gjorev, Železný, Zapletalík, Štěpjak, Pátík, Beneš, Kuba, Bednarský, Otáhalík, Kojetský – Navrátil, Zapletal, Pluhařík, Červík

První jarní zápas by nezaujatý divák považoval za jasnou záležitost domácích, už jen umístění soupeřů v tabulce a nové jarní posily vypovídaly o ambicích Žalkovic. Ovšem kdo měl v paměti podzimní souboj v Rymicích věděl, že soupeř má svou kvalitu a sílu a jeho postavení v tabulce neodpovídá až tak moc skutečnostem, které předvádí na hřišti.

Zápas byl od začátku vyrovnaný, výkon domácích byl velmi křečovitý - potvrdila se slova trenéra Otáhalíka o tom, že chyběl alespoň jeden přípravný zápas. Rymicím se podařilo vstřelit první branku, což domácí zaskočilo. Nicméně Žalkovice se velmi rychle otřepaly a po krásném průniku se prosadil Železo. Petr svým typickým krytím míče prošel okolo třech hráčů soupeře a zavěsil. Tím vybudil spoluhráče k vyšší aktivitě a do té doby nevýrazný Radek Bednarský skóroval zpoza šestnáctky. Poté přišly chvíle jarní posily domácích Dominika Kuby. Domino dvěma brankami stanovil poločasový výsledek na 4:1.

Ve druhé půli byli domácí již jasně na koni, pátou branku přidal Štěpán Kojetský. Poté trenér provedl větší střídání i obměnu postů na hřišti a dal příležitost v ten den početné domácí lavičce. Za to se mu další jarní posila Michal Zapletal odvděčila šestým gólem, sedmou branku pak v samém závěru zápasu vstřelil Honza Beneš.

Vzhledem k překvapivému zaváhání Břestu doma s Dřínovem se Žalkovice dostaly na první místo tabulky právě před svého největšího rivala-Břest.