Potvrdili jsme roli favorita a vezeme tři body z venku

27.04.2014 20:01

Kostelec u Holešova – Žalkovice 2:4

branky domácích : Gjorev, Zapletalík, Pátík, Kojetský

sestava : Máčala, Gjorev, Beneš, Zapletalík, Štěpjak, Pátík, Navrátil, Bednarský, Pluhařík, Kojetský, Otáhalík- Červík, Provázek

Již z pohledu na sestavu bylo jasné, že Žalkovice tentokrát nepřijely do Kostelce v plné síle a díky souhře náhod chyběly ty největší nebo nejstarší :-) opory (Štěrba se zotavuje po dlouhodobé nemoci, Kuba k dispozici áčku, Železný a Zapletal si hledají angažmá v zahraničí v Německu:-). Díky tomu mohl trenér vyzkoušet jiné herní varianty a dát příležitost některým hráčům na postech na nichž zpravidla nehrají (např. Navrátil se ve středu záložní řady prvních patnáct minut vysloveně trápil, aby pak podal svůj nejlepší herní výkon okořeněný několika nádhernými průniky a přihrávkami – ta na Páťu byla luxusní.)

K samotnému zápasu. Přestože trenér nabádal hráče aby soupeře nepodcenili, nestalo se tak a zvláště v prvním poločase dokud domácí fyzicky stačili, hrozili především z brejkových situací, když hned tu první domácí útočník- uznejme nejfotbalovější hráč domácích proměnil, když si obhodil Gjoreva. Tohle se Iljovi běžně nestává. Naštěstí malý –velký muž Iker svou chybu napravil, kdy krásnou i když trochu náhodnou střelou vyrovnal. Zápas nabíral na obrátce a domácí přestávali stíhat fyzicky lepší hosty a častěji se museli uchylovat k faulům. Druhá branka domácích padla právě po rozehrávce přímého kopu, kdy Beny rozehrál nacvičený signál na Toňu a žalkovický Roberto Carlos prostřelil vše, co mu zrovna stálo v cestě. Třetí gól přišel ještě do poločasu, kdy nádhernou ulicí našel Tom Navrátil na pravé straně Lukina a Sršeň nezadržitelně skóroval (konečněJ).

Ve druhé půli Žalkovice již zcela ovládly hru a svého soupeře přišpendlily na jeho půli. Čtvrtou branku přidal Štěpán Kojetský. Škoda dalších neproměněných příležitostí, kdy se mohl prosadit i nejlepší podzimní střelec domácích David Otáhalík, toho bohužel zradilo koleno, takže musel být v závěru vystřídán. Na jeho místo nastoupil velmi agilní Roman Červík a když ani jeho velká šance neskončila v domácí síti, potvrdilo se staré známé – nedáš-dostaneš, kdy z ojedinělého brejku domácích skončil míč v síti hostujícího Máčaly. Už si ani nepamatuji kdy dostal Roman v jednom zápase dvě branky.

Dorosti Sokola Žalkovice mají nyní volno, kdy doufejme poléčí všechny rány např. u semifinálových zápasů LM nebo u ostře sledovaného zápasu třetího kola Mrlínek-Břest, který o mnohém napoví.